19. 2. 2021 – Mednarodni likovni natečaj

27.07.2021 | Avtor Renata Pavlovič | Objavljeno v Palčki, Pri nas se dogaja

Prikaži izvorno sliko

Čeravno ni bilo najlažje glede na razmere COVID-19, je vseeno zaključen 14. Mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik “Igraj se z mano”, ki sta ga organizirala Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije (v mesecu novembru in decembru 2020).

Na natečaju je sodelovalo 315 različnih ustanov (od tega 17 tujih) in skupno so na natečaj prejeli 3601 likovnih del. Sodelovalo je 526 mentorjev iz 7 različnih držav.

Temi na katero so lahko letos otroci ustvarjali sta bili: “Dober tek, Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj” in “Igraj se z mano”.

Strokovna komisija je izbrala 306 likovnih del, ki se bodo prvič predstavila širši javnosti na 14. Mednarodnem likovno-kulturnem dogodku Igraj se z mano‘. Letos bo otvoritvena razstava prvič potekala preko spleta.

Za spletno otvoritveno razstavo Bodi umetnik – 14. Mednarodni likovni natečaj ‘Igraj se z mano’ v sodelovanju s
Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec, je bilo izbrano tudi ustvarjalno delo LEE STRAHINIĆ (skupina Palčki).

Izbor je temeljil na raznolikosti in izvirnosti motivov na temi ‘Igraj se z mano’ in ‘Dober tek, Slovenija. Zdravo uživaj in več gibaj’. Za izbor je bila odgovorna Neja Kaiser (kustosinja v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec). Avtorji in mentorji izbranih likovnih del prejmejo priznanja za sodelovanje na Bodi umetnik – 14. Mednarodnem likovnem natečaju ‘Igraj se z mano’. Priznanja bodo izbranim avtorjem in njihovim mentorjem poslali po elektronski pošti po spletni otvoritveni razstavi. Potekala bo v živo na Facebook strani. Igraj se z mano, v četrtek, 11.3. 2021 ob 17:00 uri.

Seznam izbranih likovnih del si lahko ogledate TUKAJ.

Nagrajenki čestitamo!

Dostopnost