DRAGI OTROCI IN STARŠI

04.08.2021 | Avtor KK | Objavljeno v Čebelice

Dragi starši,

Letošnje šolsko leto je bilo malo drugačno kot smo ga navajeni.

Malo v vrtcu, malo doma.

Toliko sva z Natašo načrtovali kaj bi lahko počeli in mnogo je tistega kar nismo izvedli.

Trudili sva se, da bi vsak dan čimbolj izkoristili. V obvezne začrtane vsebine, ki nas vodijo po dejavnostih (matematika, jezik, narava, gibanje, družba…) sva poskušale vnesti še nekaj drugačnega.

Mala vrtčevska skupina je kot šola za življenje, ki otroke še čaka. Otroci se brusijo drug ob drugem, pripravljajo se na odnose do ljudi, narave, sveta… Učijo se najpreprostejših reči, na primer, kako zložiti majico, pobrisati polito juho ali uporabljati pribor. Učijo se tudi zahtevnejših reči, kako sprejeti drugačnost in upoštevati drugačnost prijatelja.

Želeli sva si, da se otroci pri nama čimbolj razbremenijo in nekoliko pozabijo na napetosti, ki jih prinaša sodobni svet.

Včasih sva bile zaskrbljene, ko so bili otroci slabe volje in starši brez nasmeška, večkrat pa sva se veselile, ko sva videle nasmejane obraze.

Mogoče ne veste, vendar sva o otrocih razmišljali tudi, ko sva zaprli vrtčevska vrata.

Vendar pa ni šlo vedno. Pravijo, da bi morali takoj, ko prestopimo vrata vrtca profesionalno pustiti skrbi doma. Ne zamerite, če kdaj pa kdaj ni čisto šlo. Vsak dan nisva mogli žareti.

Kljub vsemu, z vami nama je bilo lepo.

Hvala, ker ste nam zaupali svoje otroke.

Vse dobro vam želiva iz srca.

 

Iskreno se zahvaljujeva za darilo, ki ga je v imenu vseh staršev prinesla Mančina mama v spremstvu otrok.

Okvirček s prelepo mislijo in šopek, ki že nekaj dni krasi najine domove.

Nataša in Katarina

 

 

 

DRAGI OTROCI

VESELIVA SE PRIHODNJIH DNI V VRTCU.  UPAVA, DA JIH BOMO ČIM LEPŠE IZKORISTILI. TISTIM, KI SO ŽE ZAPUSTILI VRTEC ŽELIVA LEPE POČITNICE, VSEM SKUPAJ PA LEP IN POGUMEN KORAK V OSNOVNO ŠOLO.

OBIŠČITE NAS ŠE KDAJ.

NATAŠA IN KATARINA

 

 

Dostopnost