Iz vrta na krožnik

24.07.2021 | Avtor Helena Pezdirc | Objavljeno v Ekošola, Ježki

Topli jesenski nam omogočajo, da veliko časa preživimo na prostem. Uživamo ob sprehodih, igri na prostem, v vožnji s kolesi in poganjalci…

Po dolgem času smo obiskali  tudi gredico na našem vrtu. Za delo je bilo pripravljenih veliko pridnih rok. Veselili smo se našega pridelka na vrtu. Potrgali smo bučke, za puljenje krompirjevke pa smo potrebovali zelo močne roke.

  

Ob vprašanju kaj bomo naredili s pridelkom, so se otrokom porodile različne ideje. Odločili smo se, da naredimo krompirjeve ježke. Naslednji dan nas je čakalo v igralnici kar veliko dela. Krompir smo morali dobro oprati ter obrisati, na polovičke pa so otroci napikali bodice. Ježke je bilo potrebno posolit in malo pooljit. V pekač smo dodali še narezan korenček, bučko in malo čebule.

    

V kuhinji so nam pripravljeno zelenjavo spekli.

Mmmmm, je zadišalo, verjemite, pečeni ježki so bili zelo okusni…

Ni lepšega kot uživati pridelke, ki zrastejo izpod rok srečnih otrok. Pri delu  in v družbi prijateljev smo uživali in to je tudi dodatna priložnost za gradnjo lepega odnosa. Dejavnosti na vrtu pa otroke  povežejo z naravo in njenim življenjskim ciklom. Bolj bo otrok spoznal naravo, bolj jo bo tudi znal spoštovati.

Helena in Anja

Dostopnost