Peka medenjakov

23.12.2024 | Avtor Antonija Stankovič | Objavljeno v Sončki

Obiskala nas je Anina mami Petra in nam pokazala, kako se pripravijo zelo dobri medenjaki. Prijazno nam je prinesla eno testo že pripravljeno, saj mora testo počivati dalj časa. Eno testo pa je pripravila v igralnici.

Opazovali smo pripravo, seveda pa smo tudi sodelovali pri oblikovanju kroglic. Medenjaki so bili zelo okusni!

Zahvaljujemo se mamici Petri za obisk!

Pa še recept: 50 dag moke, 1 žlička sode bikarbone, 15 dag masla, 15 dag sladkorja v prahu, 2 jajci, 15 dag na sobno temperaturo ogretega medu, mešanica za medenjake ali le cimet. Testo naj počiva čez noč na hladnem. Pečemo na 180 stopinjah, 12 do 15 minut.

Ta vsebina je zaščitena z geslom. Za ogled spodaj vpišite svoje geslo:

Dostopnost