Spet skupaj

04.08.2021 | Avtor Anica Nemanič | Objavljeno v Zvezdice

 

Doživetja otrok.

Otroci vsako jutro pripovedujejo, kaj se jim je zgodilo popoldne, zvečer, ponoči,…še posebej veliko si imajo povedati, kadar se nekaj časa ne vidijo.

Tudi danes so že zjutraj, ob prihodu stikali glave skupaj in si pripovedovali svoja doživetja. Tisti , ki so bili na počitnicah, so pripovedovali, kaj so delali doma, tisti, ki smo bili v vrtcu, smo pripovedovali o doživetjih v vrtcu in doma:

JANEZ P.: Risal sem. K Kopi smo šli. Gledali smo vodo in vidli slap.

ANJA: Doma sem bila, sem bla z Žigatom. Žiga je šel z atkom delat prežo. Ja sem se pa s sestrično igrala. Šli smo še v Škrilje na kres. To je velik ogenj.

POLONA: Ja sem se igrala z Jernejem. Ja sem pomagala Jerneju brat velike črke iz knjige. Še k Veroniki smo šli, ona je na Krasincu. Lepa ji je bla moja majčka.

JANEZ K.: Vidli smo lokomotivo v Črnomlju. Ni blo strojevodja.

JURE: Ko je babi pozvala našega kužata na trampolin. Ko je bil privezan, ga je Blaž odvezal.

GAŠPER: Igral sem se na trampolinu. Spuščal sem se po ziplajnu. I še s prijatelji sem se igral.

TINKARA: Včeraj sem bla pri sestrični in bratrancu in smo šli na njihovo kmetijo gledat piščance. Taji se je piščanček pokakal. Tam smo šli tudi na kosilo.

IZIDOR: Ja sem bil pa duma, ko je bla mami v vrtcu. Z Jaškotom sem se igral. Z žogami. Pa Mateja je pršla.

JAKOB: Duma sem se igral s traktorom. Oral sem, koruzo sem sadil. Plužil sem tudi.

ELENA: V vrtcu sem se igrala z Julijo z barbikah. Pa tudi z Iris z malih punčkah.

IRIS: Igrala sem se.  Z Erikom Grudnom sem se žogala. Hišo za veverice smo delali.

ERIK G.: Ja sem se z atkom igral Človek ne jezi se. Ja sem zmagal. Moja sestrica in ja, pa mami smo šli na igrala. Šli smo na Divje vode, tam je bil en park. Videl sem pave. Štiri so razširili svoje repe.

TIN: Ko je mel moj ati rojstni dan, smo  z Niko igrali igrice. Borovničevo torto s čokolado smo jeli. Ko je Nika šla, smo se pa pol še s Črtom igrali.

JULIJA: ja sem z mamico barvala vile. Sestavljala sem sestavljanke, mami je pa z Matevžom zaspala, pol je pa k meni prišla, pa smo skupaj spet barvale.

KRISTJAN: Ja ko sem bil duma, smo z atkom šah igrali. Jast sem zmagal. Šli smo pa še v Postonjsko jamo. Kapniki so bli. Prvo smo se peljali z vlakcem, pol pa peš. Malo so svetile luči.

ERIK K.: Ja sem bil enkrat na počitnicah v toplicah, pa smo se šli kopat. Pa smo imeli zapestnice in smo šli sladoled lizat. V Čateških toplicah smo bli. Ati je rekel, če gremo v Dolenjske, pa sem ja rekel, naj gremo v Čatež.

LOVRO: Ja sem risal z mamico. Sem šel na sladoled, sem si izbral vanilijo in čokolado. Prvega maja smo zakurili kres, velik ogenj. Pol smo se pa igrali. Dolgo smo se igrali. Je bla že noč. Smo se igrali, da je kres vulkan in da bruha.

RUDI: Mi smo šli v Maribor. Z Juretom smo se igrali. Smo se igrali z igračah. Smo se s puncah še igrali. Bil je en lovski pes, pa je zajca prijel. Pol smo šli z Juretom v lozo delat. Smo si naredili most iz vej.

ROK: Ja sem pa duma kozo čuval. Futral sem jo, pa igral sem se, pa atku sem pomagal. Kocke sem tudi zlagal.

NACE: Ja sem se pa igral. Pol sem si pa zamislil, da je prišel Irenej. Z Oskarjem smo se igrali s traktorjih in žerjavih.

 

Dostopnost