17.11.2023 – NAŠ SUPER ZAJTRK

18.11.2023 | Avtor Mateja Hlebec | Objavljeno v Pri nas se dogaja

Med, maslo, mleko, jabolka in kruh – živila, ki so že trinajsto leto sestavni del projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Veseli nas, da smo vsa leta del projekta. Z nami sodelujejo lokalni pridelovalci hrane, ki nam pričarajo na krožnike omenjeno super hrano.

Letos je Tradicionalni slovenski zajtrk potekal pod sloganom “Kruh za zajtrk – super dan!” Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato je bila temu žitu namenjena največja pozornost..

V vrtcu so že cel teden po skupinah potekale zanimive dejavnosti. Otroci in strokovni delavci so medse povabili babice, članice društva kmečkih žena, čebelarje in še in še. Otroci so pekli belokranjsko pogačo, kruh, medenjake, spoznavali življene in delo čebel. Podobne dejavnosti se bodo odvijale še skozi cel mesec.

V petek, 17.11.2023, smo v telovadnici vrtca pripravili krajšo prireditev, kjer smo obeležili ta prav poseben dan – Tradicionalni slovenski zajtrk.

Prireditev je otvorila vrtčevska folklorna skupina Mlinček, pod vodstvom vzgojiteljice Snježane Blažević, ter glasbeni spremljavi vzgojitelja Roka Popovića.

Medse smo povabili županjo Martino Legan Janžekovič.

Goste je pozdravila in se zahvalila za prisrčno prireditev predstavnica kmetijsko-gozdarskega zavoda Novo mesto Ana Bahor, ter ravnatelj vrtca Branko Ambrožič.

Program so pripravili otroci in strokovni delavci predšolskih skupin Ježki, Palčki in Gasilci.

Prireditev sta povezovali vzgojiteljici Andreja Rahija in Jožica Veselič.

Za obisk prireditve se zahvaljujemo tudi vse ostalim gostom, ki so se odzvali našemu povabilu.

Otroci in odrasli Otroškega vrtca Metlika se bomo skozi vse leto trudili, da bodo na naših krožnikih lokalno pridelana živila, ter hrana, ki bo po najkrajši poti prišla na naše mize.

Dostopnost