18.5.2024 – 10. URBANČKOV TEK

20.05.2024 | Avtor Mateja Hlebec | Objavljeno v Pri nas se dogaja, Športni vrtec

V soboto, 18.5.2024 se je na športnem igrišču Pungart v Metliki odvil 10. Urbančkov tek. Prireditev je v okviru Vinske vigredi v sodelovanju s Športno zvezo Metlika organiziral Otroški vrtec Metlika.

Strokovni delavci vrtca se zavedamo, da je gibanje eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Poleg ohranjanja in krepitve zdravja gibanje vpliva na vsa področja otrokovega razvoja: na telesni, spoznavni, čustveni, socialni razvoj, razvoj govora, razvoj osebnosti in intelektualni razvoj. Ravno tako vpliva na zbranost, hitrost odzivanja, nadzor nad samim seboj, zavedanje lastnega telesa, zavedanje samega sebe v prostoru, oblikovanje lastne identitete, samospoštovanje ter na samozavest.

Urbančkov tek je zasnovan na način, da otrok teče skupaj s starši. Tečejo dečki in deklice prvega ter dečki in deklice drugega starostnega obdobja. Cilj teka je vzpodbujanje veselja do gibanja, razvijanje koordinacije ter predvsem, da se otrok ob gibanju počuti sproščenega. Po koncu teka vsak udeleženec prejme priznanje za sodelovanje.

V vsaki kategoriji so najboljši trije na glavnem odru Vinske vigredi prejeli medalje, praktično nagrado, priznanje ter jagode. Medalje so podelili ravnatelj vrtca Branko Ambrožič, županja Martina Legan Janžekovič ter kraljica metliške črnine Aleksandra Šoronda.

REZULTATI:

Deklice 1. starostno obdobje:

 1. mesto: Anastasija Bračika in Diana Težak
 2. mesto: Tina Čikič in Monika Guštin
 3. mesto: Ela Kos in Monika Guštin

Dečki 1. starostno obdobje:

 1. mesto: Liam Sajko in Mario Sajko
 2. mesto: Jakob Škof in Luka Škof
 3. mesto: Bor Simonič in Marko Simonič

Deklice 2. starostno obdobje:

 1. mesto: Lina Šimec in Silvio Šimec
 2. mesto: Ela Turk in Hana Kunej
 3. mesto: Ela Prus in Matjaž Prus

Dečki 2. starostno obdobje:

 1. mesto: Aleks Malnar in Nika Simonič
 2. mesto: Matija Krnc in Stanko Krnc
 3. mesto: Črt Nemanič in Tin Nemanič

Hvala vsem udeleženim. Vselimo ponovnega snidenja naslednje leto.

Dostopnost