3.4.2024 – LUMPOV TEK V METLIKI USPEL

05.04.2024 | Avtor Mateja Hlebec | Objavljeno v Pri nas se dogaja

V sredo, 3. aprila 2024, je v Metliki potekal že tradicionalni Lumpov tek. Organizirata ga Športna zveza Metlika in Otroški vrtec Metlika. Vsi tekači se zberejo na travniku pri gasilskem domu Metlika.

Pomembno je, da otroci preko udejstvovanja na različnih športnih dogodkih razvijajo samospoštovanje, red, disciplino, vztrajnost, odgovornost, občutek za skupinsko delo ter spoštovanje do sebe. Vse to so vrednote, ki jih v današnjem življenjskem ritmu radi pozabljamo.

Najprej so se preizkusili najmlajši, predšolski otroci. Razporejeni so bili v starostne skupine od najmlajših do najstarejših otrok. Ob prihodu na cilj je vsak udeleženec dobil medaljo in priznanje ter se posladkal s slastnim krofom. Pestremu dogajanju na prizorišču sta se pridružil Metka in Pika, maskoti vrtca in policije.

Medalje in priznanja so podeljevali županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič, ravnatelj vrtca Branko Ambrožič ter vodja Sokolske zveze Slovenije Dušan Gerlovič.

V teku so se pomerili tudi učenci od 1. do 4. razreda osnovnih šol Metlika, Suhor in Podzemelj. Prvi trije so prejeli medalje in simbolično nagrado.

Zahvala vsem donatorjem in sponzorjem, Nikolini Lalić za vodenje prireditve, organizatorjem, staršem in ostalim udeležencem za uspešno izveden 14. Lumpov tek.

Dostopnost