ŽIVALI SE PREDSTAVIMO

25.03.2020 | Avtor KK | Objavljeno v Živalski kotiček

 

MOJE IME JE PIKA, SEM KUŠČAR – MADAGASKARSKI DNEVNI GEKON IN PRIHAJAM IZ AFRIKE, kjer je veliko toplote in dežja. Hranim se z rakci, črvi, kobilicami, črički. V vrtcu jem čričke in včasih poližem med ter sadno kašo. V terariju se skrivam med listjem, zato me je težko opaziti.

 

MOJE IME JE FRANČEK IN SEM ŽELVA RDEČEVRATKA. SEM IZ SREDNJE AMERIKE, v vrtcu živim v akvaterariju. Rad plavam v topli vodi, oklep pa si večkrat ogrejem na kamnu pod lučko. Hranim se z rakci, ribami in zelenjavo. Želva rdečevratka se imenujem zaradi rdeče lise na vratu.

 

MOJE IME JE OSKAR, SEM ROŽNATI PTIČJI PAJEK IN PRIHAJAM IZ JUŽNE AMERIKE. Živim v podzemnih rovih, ki jih zapredem z mrežo, da si uredim skrivališče. Hranim se z žuželkami (kobilicami, črički, hrošči …). Moje telo je sestavljeno iz glavoprsja, na katerem imam osem nog, in zadka. V terariju se rad skrivam pod korenino, kamenjem ali v glinenem lončku.

 

SEM JOSIP, NAJVEČJI ŠČUREK NA SVETU. PRIHAJAM Z MADAGASKARJA. Ko se prestrašim, se oglasim z močnim sikanjem, ker zrak potisnem skozi dve zračni cevki v zadku.

 

SEM AFRIŠKI ORJAŠKI POLŽ. PRIHAJAM IZ AFRIKE, kjer je veliko sonca in dežja. V terariju potrebujem veliko toplote in vlage. Zrastem lahko tudi do 20 centimetrov in sem težak kar pol kilograma. Najraje jem sveže sadje in zelenjavo, predvsem solato, bučko, kumaro, banano in jabolko.

 

SMO TROPSKE RIBICE. V naravi nas najdeš predvsem v Južni Ameriki. Naseljujemo vsa vodna območja. Zaradi različnih barv nas imenujejo tudi mavrične ribice. Rade plavamo v topli vodi in se skrivamo med rastlinami. Zelo smo družabne, zato nam je všeč, da nas je v akvariju več.

 

SEM PALIČNJAK, sem dolga in vitka žuželka. Da bi prevaral svoje plenilce, s telesom oponašam vejico ali list. Prehranjujem se z listi robid, malin in vrtnic, treba me je tudi popršiti z vodo. Paličnjaki smo različnih vrst; vietnamski,  trnasti, sončnI, vražji…

 

Obiščite nas!

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost