ŽIVALSKI KOTIČEK V NAŠEM VRTCU

25.03.2020 | Avtor KK | Objavljeno v Živalski kotiček

V osrednjem delu vrtca je izza pisane stene, na kateri so naslikane tropske živali, živalski kotiček. Vabimo vas, da se tam ustavite in stopite vanj. Tu domujejo Franček, Oskar, Pika, Josip in drugi.

 

V živalskem kotičku so živali, ki jih ne srečamo pri nas v naravi.  Pajek, ki je mnogo večji od našega pajka. Kuščar, ki je drugačen od našega kuščarja, …

Te živali so tudi drugačne. Ne morajo živeti v našem okolju, pa tudi ne v okolju, od koder izhajajo, saj se tega niso naučile. Izlegle so se namreč v ujetništvu.

Pa še zaradi nečesa so posebne. V našem vrtcu smo jih sprejeli, ko zanje drugi niso več mogli (ali želeli) skrbeti. Lahko bi rekli, da smo jih rešili.

Živali so v vrtcu že dolgo, kotiček pa je postajal iz leta v leto večji. Poskrbeli smo, da so živali dobile prijazen dom.

Naši otroci lahko s starši večkrat obiščejo živalski kotiček. Veliko otrok pozdravi Piko zjutraj, pa tudi, ko se s starši odpravijo domov.

Vsem živalim smo lahko hvaležni, saj nam ponujajo veliko priložnosti za učenje, pedagoško delo, odpravljanje strahu ali celo redke stike.

   

NAŠE ŽIVALI SI LAHKO OGLEDATE TUDI NA OSTALIH  PRISPEVKIH, KI SLEDIJO.

 

Živali so redno veterinarsko pregledane, njihova skrbnica pa je Katarina Kukman

Dostopnost