EKO DAN in PODPIS EKO LISTINE

28.11.2023 | Avtor Mateja Hlebec | Objavljeno v Ekošola, Pri nas se dogaja

V petek, 24. novembra, smo v Otroškem vrtcu Metlika praznovali prav poseben dan – EKO DAN. Že deset let je, odkar smo prejeli zeleno zastavo in tako postali eko vrtec.

Ob tej obletnici smo podpisali novo eko listino, v kateri smo se zavezali za trajnostno delovanje s poudarkom na recikliranju, varčevanju in dobrih odnosih.

Vzgojitelji vseskozi spodbujamo otroke, da preko različnih dejavnosti prihajajo do novih spoznanj, so aktivni pri svojem raziskovanju ter razvijajo odgovornost in ljubezen do narave.

S prireditvijo smo slavnostno potrdili in podpisali EKO LISTINO. Kot podpisniki so se nam pridružili nacionalna koordinatorica za eko vrtce Mojca Bandel, v imenu županje Občine Metlika se je prireditve udeležila podžupanja Anica Kopinič, predsednica Sveta staršev Mateja Klemenčič, eko koordinatorici vrtca Darja Govednik in Antonija Stankovič in ravnatelj vrtca Branko Ambrožič.

Prireditev sta povezovali vzgojiteljici Andreja Rahija in Jožica Veselič.

Po petju in plesu smo si ogledali še film o trajnostni mobilnosti, nato pa so se otroci udeležili starosti primernih naravoslovnih dejavnosti.

O nas so poročali mediji: https://vaskanal.com/otroski-vrtec-metlika-obnovil-eko-listino/

ISKRENE ČESTITKE!

Dostopnost