Raziskovanje bližnjega potoka

09.10.2023 | Avtor Mojca Fir | Objavljeno v Ekošola, Projekti, Utrinki iz igralnic, Zvezdice

Prejšnji torek je bil naravoslovno obarvan. Odpravili smo se do bližnjega potoka. Obrh nam ponuja veliko možnosti za izkušenjsko učenje v naravnem okolju. Na srečo ga imamo čisto blizu in lahko tako večkrat raziskujemo naravo, otroci se seznanijo s pestrostjo in raznolikostjo narave ter razvijajo pozitiven odnos do nje.

Na raziskovanje smo se pripravili že dan prej, kjer so si otroci ogledali vodne organizme, spoznali pripomočke in opremo za delo.

Ker je letošnja jesen suha, sončna in topla, je bil čas za raziskovanje odličen. In končno smo obuli škornje 🙂  Da je delo potekalo lažje, učinkoviteje in bolj varno, smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je raziskovala in iskala živali v potočku, druga pa se je igrala na lesenih igralih.

Če ni v vodi rib, pa ni ničesar? Čeprav sprva deluje, da ni ničesar, pa potok skriva pravo bogastvo. Le dobro in potrpežljivo je treba opazovati. Pomagali smo si z začasnimi akvariji. Pod kamnom se je skrivala postranica, katera nam pove, da je naš potok malo onesnažena voda. Našli pa smo tudi polžka. Skupini sta se kasneje zamenjali, na koncu pa smo vse živali vrnili na podobno mesto.

Vmes smo se okrepčali z malico.

Preživeli smo lepo, pestro dopoldne in sklenili, da se zagotovo zopet odpravimo tja.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Dostopnost